Assalamualaikum

Syira dah lama minum ESP, masa memula minum tahun 2014. Sebab beli set kulit ada VIT C, VIT E & ESP.

So, perasaan masa memula minum tu tak boleh nak telan jugak la kalau plain ni. Tapi dulu rasa dia mcm lain sikit. Sekarang macam lagi sedap pulak 😂

Bila tak boleh telan plain syira pon bancuh selalu dengan milo, sunquick, susu dutch lady & mcm2 la yang menyelerakan.

Bila amalkan esp, syira punya gastrik dah jarang attack. Dulu tiap2 bulan mesti mc kerja sebab gastrik. Lepas consistent dengan peppermint, alhamdulillah dah jarang sangat jumpa doc sebab gastrik. Gaviscon pon dah tak payah standby dalam handbag.

Nak dijadikan cerita, masa preggy no 2 ni Syira tersangkut dengan GDM 😭

Scary gila bila kita yang umur 28 tahun ni ada kencing manis. Even border line tapi takut & menyiksakan. Sebab bila pregnant pastu ada kencing manis kena 2 minggu sekali buat BSP test sampai beranak. Makan of coz la kena jaga. Tak boleh lebih, manis manis xboleh makan.

Fitrah orang mengandungkan suka craving yang sweet sweet. Syira dah start stress dah. Kebetulan tengah hot isu milo bebaru ni kan ? Husband syira pon marah la, dia suruh stop milo termasuk lah nak minum ESP pon dia suruh minum plain.

Sis cuba ok. Sis cuba.
Alhamdulillah rasa dia tak la menjengkelkan pon. Sedap ja & kena dengan selera. So start situ syira dah tak mix dengan apa apa dah. Minum plain.

Macamana ESP bantu syira dalam control bacaan gula untuk BSP test ?

Syira buat test dekat diri sendiri, apa beza bacaan gula minum ESP dengan tak minum. So result dia macam kat bawah 👇

Yang bulat tu kantoi sebab tak minum ESP dan tak control makan. Syira makan nasi sebungkus, lauk ayam sayur, air masak. Sebab makan dengan heavennya, esok hari tu kena repeat BSP.

Yang bacaan esok tu Syira makan macam biasa & mnum ESP. Result pon cantik. Alhamdulillah 3x ja repeat BSP & beranak normal. Baby tak besar 2.78kg ja. Berat mak sepanjang 9bulan naik 10kg sj. Compare masa sulung 20kg naik 🤣

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Nur Syahira Abdul Rahim

01114704479 @ klik saja wasap.my/+601114704479

Kawal Makan Mampu Elak GDM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge