Assalamualaikum wbt..

Vivix buat abah mampu bertahan

Abah mertua saya diserang stroke 6 tahun yg lepas. macam-macam rawatan yang kami cuba. fisioterapi, ubat-ubatan, rawatan alternatif, tapi keadaan masih sama.

Sampai lah tahun ke lima abah di masukkan ke wad sebab serangan sawan yg teruk. stay di icu untuk seminggu, tapi abah survived.

Lepas bawak abh balik dari hspital..

Masa ni doc bagi tau kami yg buah pinggang abah dah rosak, stage 4 dan abah memerlukan rawatan dialisis.

Doc bagi appointment untuk kami pasang tapak untuk mula buat dialisis tapi suami saya dan ibu mertua tak berapa setuju.

Mengenangkan keadaan abah yang lumpuh sebelah badan, sukar bergerak, nak angkut abah ke sana ke mari agak sukar maka suami decide untuk bagi abah vivix (tawakal).

Selepas a few month, sekali lagi abah kena sawan yang teruk dan admitted. masa ni kami mintak doc cek buah pinggang abah dan so impress yang doc kata abah dah tak perlukan rawatan dialisis.

Bukan bermakna buah pinggang abah tak rosak tapi kerosakan tu statik even abah makan berbiji-biji ubat dalam sehari.

Selain itu, normally bila abah kena sawan, it’s take time untuk abah pulih. dia akn lupa cara makan, cara nak minum, even kami pun die tak kenal tapi after consume vivix, hari ni abah kena sawan, dlm masa dua ke tiga hari abah dah boleh ingat.

Sejak consume vivix..kencing manis, darah tinggi abah semua back to normal. selera makan bertambah dan abah pun memang bertenaga je.

Abah lepas on vivix..boleh layan cucu

Masa mula-mula abah makan vivix, 1st botol, kaki abah yang lumpuh dah boleh bergerak dan kaki yang lumpuh bila kita sentuh dia boleh rasa. kulit abah yang kering mengelupas jadi cantik kemerah-merahan. bila sentuh lembut je rase.

Dua bulan lepas kami bawak abh full checkcup sebab badan abah mula bengkak. kami ingat effect dari kerosakan buah pinggang abah. rupanya doc kata buah pinggang abah ok cuma abah kurang kalsium so kami on ostematrik.

Sampailah bulan lepas, abah mula susah nak buang air besar. setiap kali nak buang kena korek skit dan doc mula on julab untuk abah.

Dua minggu lepas tu abah berak berdarah. berketul-ketul darah keluar. abah admitted for 1 week.

Again bukan sebab buah pinggang tapi menurut doc abah ade buasir.

Seminggu abah kat wad, abah tak sedar. tak makan dan doc kata tekanan darah abah drop. doc mula masukkan darah tapi makin teruk bila 3 pack darah masuk pun tekanan darah abah still tak naik.

Darah yang masuk tak boleh jalan dan stuck pada kaki yang tak lumpuh. doc decide nak potong kaki sebab kaki tu dah mati.

Again kami tak setuju dan doc kata itu je rawatan yang diorg boleh buat. keesokannya doc suruh kami bawak balik abah sebab takde apa yang boleh dibuat.

So kami decide bawak abah balik. kami continue bagi abah vivix. nampak perubahan pada kaki abah yang mati. darah beku kat kaki mula nampak berkurang.

Darah beku tu act sampai lutut dan doc kata akan naik sampai ke peha..tapi alhamdulillah..on vivix..nampak perubahan..kaki dah tak hitam sangat..

Abah pun dah sedar. boleh mula makan. kami pun teruja lah tengok abah makin ok. kami bagi abah makan vivix double dose, memang nampak perubahan.

Muka abah yang pucat dah mula kemerah-merahan. abah pun dah boleh bercakap even tak clear sebutannya.

Tengok perubahan ketara. kami beli tambah lagi dua botol vivix tapi tak sempat abah nak habiskan.

27 april 2018, Allah jemput abah lepas solat jumaat. abah pergi dengan tenang.

Untuk hampir dua tahun kami bagi abah vivix memang nampak sangat perubahan yang ketara pada abah. Sejak amalkan vivix dose ubat abah dari hospital makin rendah dan ade ubat yang doc stop sebab abah dak tak perlu makan.

Vivix banyak bantu sihatkan dan bagi tenaga pada abah.

Sekian..sedikit sharing dari saya..

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Aizat Pilus

0183830204 @ klik saja wasap.my/+60183830204

 

Sebelum Pergi Abah Mampu Tersenyum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge