Assalamualaikum.

Mami seorang yang aktif bersukan seperti olahraga, badminton & futsal. Mempunyai tali pinggang hijau dalam taekwondo pada usia 30an. Agak lewat tp masih mampu.ALHAMDULILLAH..😁

Ok..strait to shaklee effect kita.

Mami mula amal suplimen shaklee pada tahun 2013. Suplimen pertama adalah Bcomplex.

Kisahnya bermula bila mami ada pemeriksaan percuma ditempat mami bekerja. Kerana pemeriksaan percuma tu, mami saja-saja la check darah. Dengan rasa penuh yakin mami buat la check up. Amat terkejut bila dapat result, tekanan darah amat-amat tinggi. 192/110! Nurse yang check tu pun terkejut. Banyak kali dia tanya sama ada mami stress atau sakit kepala masa check tu. Mami jawab, tak!

Selama seminggu, tekanan darah masih diperingkat tinggi. So, mami dinasihatkan supaya start ambil ubat hospital.

Aduh…bila dengar mcm tu dan2 rasa betul-betul stress!.Mula la dok pikiaq macam-macam. Dok pikiaq macam mana kalau mami kena stroke?. Anak2 masa tu semua masih kecil. Dok pikiaq, kalau jadi stroke & tak leh nak keja, sapa nak bayaq duit rumah dan keta? Macam-macam pikiaq sampai tak lalu nak mkn. Badan yang dah kurus, semakin kurus!

Lastly, sahabat mami belikan mami Bcomplex. Suruh mami makan untuk bagi tambah selera makan. Sejak hari tu, mami kenal shaklee dengan lebih dekat. Mula tambah suplimen lain seperti vitamin C, ESP, Oste, alfalfa, herblax & banyak lagi. Suplimen ni la mami makan hari2 smpai hari ni.

ALHAMDULILLAH..asbab konsisten suplimen-suplimen ni, tekanan darah mami kembali normal (mcm anak dara..😉😁). Tekanan darah terkini, last checked on March’18 is 122/80.

Tekanan darah tu kembali normal adalah hasil konsisten suplimen shaklee TANPA MAKAN UBAT HOSPITAL!

Mami buat experiment atas diri mami sendiri sebab mami yakin akan suplimen shaklee dan ia mmg terbukti terbaik dan berkesan serta selamat!

Dan mami buat post mortem. Sebab utama mami ada darah tinggi adalah sebab pemakanan yang tak dijaga. Mami suka sangat makan mayonis. Boleh habis ratah mayonis 1 botol sambil tengok tv. Moral of the story, jangan ingat badan kurus dan selalu bersenam tak boleh dapat darah tinggi!

Anda semua yang ada darah tinggi, jangan la ikut cara mami. apa-apa pun consult doktor dulu ya.

Sejak hari tu mami terus yakin dengan shaklee dan berjaya menjadi SID yang sentiasa aktif dan tak pernah gagal untuk dapat bonus tiap-tiap bulan.

Sebelum berundur. nak ucapkan terima kasih pada mak shaklee mami, Siti Rohaida (mokcun ida) sebab berjaya menarik mami dalam bisnes ni.

Sekian . Terima kasih!❤

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

SALINI MD JAM

0134894972 @ klik saja wasap.my/+60134894972

Tekanan Darah Tinggi Kembali Normal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge