Assalamualaikum wbt.

Shaklee Effect saya adalah mengenai shaklee pulihkan saya dari tibi.

Tibi adalah satu penyakit berjangkit yang disebarkan oleh pembawa kuman tibi melalui batuk dan bersin..

TIBI

Ya Allah kenapa aku yang kena..besar sekali ujian yang kau berikan.
31.7.2017 saya demam, doktor sahkan ada tibi. Saya balik bekerja semula dalam keadaan yang lemah dan demam yang berlarutan. Saya mendapatkan rawatan susulan di kk bayan baru. disahkan tibi juga dan perlu rawatan susulan.

8.8.2017 start makan ubat tibi sebesar hujung jari telunjuk sebanyak 3 biji. Masa dapat tahu sya kena tibi mashaAllah kenapa aku yang kena…hati rasa down sgt…..berat badan turun mendadak sebanyak 10kg dalam masa 1 minggu..😭😭😭😭

Doktor mengeluarkan arahan Cuti sakit selama 2 minggu pertama rawatan dan cuti sakit bersambung..

8.8-23.8.2017 still rawatan makan ubat dan ujian kahak dan doktor sahkan aku mendapat penyakit tibi dgn tanda2 batuk dan berat badan yg turun mendadak..😭😭😭😭😭

23.8.2017 pegawai kesihatan bayan lepas mai check rumah

23.8.2017 bagitau nabila dan diana rakan sebilik utk rawatan saringan suntikan vaksin mencegah tibi

Vitamin yang saya ambik utk pulihkan tibi saya adalah vivix, garlic vitamin c dan b complex.
Waktu saya ambik vivix memang tak mampu nak beli tapi main kut dari group Ladybirdroses under kak juju. Terima kasih kak jue

Vivix memulihkan dan membersihkan kuman tibi saya dalam masa 3 bulan pengambilan ubat pertama.
Ujian xray mendapati paru paru saya bersih dan elok dari kuman tibi.
Doktor ada bertanya macam mana boleh dapat tibi padahal x-ray tak tunjuk ada kuman tibi.
Doktor refer pada x-ray pertama yg saya lakukan waktu disahkan tibi terdapat sel-sel kuman tibi.

Saya cakap pada doktor saya ambk vivix vitamin shaklee yang lain untuk rawatan sendiri sebab nak cepat sembuh.
Doktor cuma cakap teruskan pengambilan ubat walaupun ada ambik vitamin sendiri..

7.9.2017 Gerak balik kampung habiskan mc…sampai 9.9.2017

Selama waktu cuti sakit saya hanya amalkan vivix selama sebulan dan 3 lagi vitamin lain selepas 4 jam selepas makan ubat tibi.

11.9.2017 mula bekerja semula.
Ubat weekly kena makan.

Dan akhirnya saya complete makan ubat tibi selama 6 bulan dan still continue ambik vitamin garlic setiap kali terasa badan lemah sebab dah fobia dengan batuk dan demam yang berpanjangan

So alhamdullillah shaklee half set cegah tibi dah sembuhkan saya dari penyakit tibi.

Sekian,terima kasih. Serba sedikit tentang shaklee effect saya..

#ShakleeEffect

 

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Shathiroh binti md yusof

01137204196 @ klik saja wasap.my/+601137204196

Waspada Penyakit Tibi Sebelum Parah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge