KISAH SAYA BERSAMA SHAKLEE

Saya nak share #shakleeeffect saya selepas ambil Esp 😘

Sepanjang saya hamil, saya ni memang suka masuk dalam group #bf members (breastfeeding group).

Masa tu saya dah tanam impian, walau macam mana pun saya nak bf anak saya sampai 2 tahun. Kawan-kawan pun banyak bagi tips.

Masa baby dlm NICU, saya macam biasa pergi menyusukan baby bila ada peluang, tapi masa tu misi pun ada bagi susu formula jugak. Tapi, bila tiap kali nak menyusu mesti sakit. Susu pun mcm tak keluar ja.

Doktor panggil misi utk ajar saya cara menyusu. Saya pun menyusu macam biasa tapi tetap jugak sakit.

Bila dah balik rumah, biasa la sedara mula ramai la datang. Bila tengok saya menyusu ada makcik kata, dia dulu-dulu kalau menyusu memancut-mancut susu. Saya dah mula stress. Kenapa ni? Saya ada beli susu formula yang kotak kecik, tapi saya jadi tak suka tengok susu tu 😝

Bila saya pump pun, susu tak keluar. Tapi kawan-kawan, keluarga saya tetap bagi semangat masa tu walaupun dari jauh (berpantang rumah mertua).

Lepas tu, saya order Esp dan Alfafa. Saya tak putus harapan lagi.

Lepas saya consume Alfafa dan Esp, saya jugak positifkan minda saya. Saya cuba cool masa menyusu. Saya bayangkan susu melimpah-limpah, masa tu saya bayangkan iklan susu apa entah yang depa tuang susu keluar dari jug kaca. Saya bayangkan susu saya keluar banyak mcm tu.

Alhamdulillah, lepas tu susu saya makin banyak sampai ‘lencun’ baju. Kadang-kadang penuh, ada sekali saya bengkak susu memang sakit sangat, saya makan Lecithin lepas tu dah tak bengkak lagi.

Alhamdulillah saya berjaya bf anak saya cukup 2 tahun bermula Jan 2015 – Dec 2017. Apapun kita tak boleh hanya mengharapkan suplemen sahaja tanpa mengambil tahu ilmu penyusuan.

Ini sedikit sebanyak shaklee effect saya 😉
Terima kasih..

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Siti Khadijah 

01114425896 @ klik saja wasap.my/+601114425896

Impian Menyusu Bayi Terlaksana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge