KISAH SAYA BERSAMA SHAKLEE

Saya jenis yang suka makan. Tak kira masa pulak tu.

Kalau di rumah, adik adik memang akan panggil saya “lori sampah”. Sebabnya memang saya akan habiskan makanan yang ada kat rumah.

Pastu kalau zaman sekolah zaman universiti dulu pun, member member semua gelar saya perut stokin. 😂 Kerja saya mengunyah dan sumbat je makanan dalam mulut.

Bagi saya orang yang tak nak makan tu ibarat “kufur nikmat”. Sedap kot makan. Boleh hilang stress.

At the end, sampai satu tahap badan rasa letih, cepat penat, kadang kadang bernafas pun jadi macam tercungap cungap dan tumit rasa sakit.

Kebetulan pula time tu nak kahwin. Kononnya nak nampak slim la. Padahal time tu berat 60kg. Tanya kawan2 tips nak kurus time nak kahwin, kebanyakan memang sugest saya diet.

Oh Nooooo. Syurga saya tu makan. 😅 Saya memang tak boleh nak skip makan.

Pastu ada kawan suruh saya try suplemen Shaklee. Masa tu saya ambil, Herbalax, Alfafa dan Lechitin.

Memang detoks habis time tu. Toksin “berumah tangga” dah dalam badan saya sebelum ni.

Tapiii.. jadi masalah lain pulak. Saya kena gastrik yang teruk, sebab saya skip breakfast dan lunch saya kadang petang baru makan.

Kalau gastrik menyerang, memang saya akan lembik, tak boleh nak berjalan, badan jadi sejuk mengigil.

Saya mula godek gugel, nak cari solution. And, saya terbaca pasal Esp yang boleh membantu masalah gastrik! Boleh bagi tenaga.

Alhamdulillah serasi dengan saya. Shake dengan tamar cocoa, gastrik saya dah kurang sekarang ni.

Sampai sekarang saya tak skip detoks dan ambil esp.

Yang bestnya, berat saya dah maintain 53kg je sekarang. And takde dah orang panggil “makcik”😁

Asbab suplemen shaklee ubah saya dari yang berisi ke maintain slim. Dapat pula bonus kulit dah tak kusam, sampai orang dah tertukar saya yang sulung dengan yang bongsu!

Syoknya shaklee.
Gelaran makcik pun dah takde.
Gastrik pun dah hilang.

 

Berminat mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Robiatul Husna
0132072733 @ klik saja wasap.my/+60132072733

Saya bukan ‘makcik’ lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge