KISAH SAYA BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum. Harini, insya allah, turn Dayah buat sharing #ShakleeEffect Dayah.

Berat Dayah sebelum ni, 72kg. Gemuk! Tinggi dah la 144cm sahaja. Nak cari baju, kena cari saiz XXL. Lepas tu, baju dah jadi macam jubah!

Besaq! Gedabak!

Bila nak ambil gambar ramai-ramai, kena menyorok belakang orang. Kalau kita duduk depan, nampak sangat bulatnya.😂

Selalu sakit lutut. Sebab doktor kata, lutut tak boleh nak tampung berat lagi dah. Sedih kan? Tambah pulak, Dayah suka swim & snorkel. Bila swim, selalu kena ambil nafas sebab badan dah tak fit.

Masa snorkeling pulak, Dayah rasa ikan pun konfius. Dia tak tahu yang dok snorkel tu, ikan paus ka manusia.😅

Dayah pernah join group detox bawah MD, dari bulan Dec rasanya. Tapi sekadar jadi silent reader sahaja. Lepas tu, around Mac macam tu, Dayah tekad untuk buat detox.

Dayah terus pergi branch. Beli Vivix, Alfalfa dan Herblax. Study pasal detox betul-betul.

Pertama kali Dayah detox, buat extreme, berat turun 2kg. Seminggu detox! Dayah seronok.

Dayah buat lagi. Dan lagi. Dan lagi.

Dari berat 72kg, sekarang dah tinggal 58kg. Dan Dayah target, tahun 2018, Dayah nak turun lagi sehingga cecah 55kg, sebab itu berat ideal.

Apa yang Dayah rasa sekarang? Lebih ringan! Lebih bahagia! Lebih seronok!

Nak cari baju bukan masalah lagi dah. Sebab saiz bukan XXL, bukan XL. Tapi dah L.

Yang paling penting, Dayah berjaya habiskan satu lap swimming tanpa perlu berhenti untuk ambil nafas lagi!

Snorkel pun sekarang, enjoy ja. Takyah nak risau ikan nak mai tanya, hang ikan ka orang.😝

So, saranan Dayah, bagi sesiapa yang ada masalah berat badan, bolehlah buat detox. Dayah dah 7 kali detox, still enjoy buat detox menu extreme. Kalau ada apa nak tanya pasai detox, bolehlah tanya.😉

Tu saja sharing Dayah harini. Terima kasih!💖

Berminat untuk mencuba?. Hubungi pemilik testimoni ini:

Hidayah Faudzi

0175366123 @ klik saja wasap.my/+60175366123

Badan Ringan, Hidup Lebih Bahagia dan Seronok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge