Pernahkah anda bad mood, sakit kepala yang kerap, sakit-sakit sendi? Ini semua adalah tanda tubuh anda perlukan detoksifikasi (detox). Detox ini adalah tindakan untuk menyingkirkan bahan toksik atau bahan yang tidak sihat daripada tubuh. termasuklah pesticide (racun) daripada makanan bukan organik, bahan kimia dari produk penjagaan kulit (bedak la bagai) dan juga logam berat dalam air mahupun makanan laut.

Tubuh kita ada organ untuk melakukan detox. Allah kurniakan paru-paru, kulit, salur pencernaan, hati dan buah pinggang. Tapi, toksin yang terlalu banyak akan juga terkumpul akibat gaya hidup dan pencemaran dalam sekitaran kita

Apa tandanya anda perlu detox?
– Pening kepala yang kerap
– PMS
– Sakit sendi
– Berat bertambah
– Masalah pencernaan – sembelit, pedih ulu hati, ketidakhadaman makanan, nafas berbau)
– Masalah kulit – jerawat, ruam
– Sistem pertahanan tubuh yang lemah.
– Depresi
– Haid yang tidak teratur

Jika simptom ini ada pada anda, maka, ini masa untuk detox ! Bagaimana untuk melakukan detox?

1. Tanamkan di minda bahawa anda sedang menjalani proses detox untuk lebih sihat
2. Bersenam : 20- 45 minit sehari
3. Tidur yang mencukupi dan berkualiti. Tidur yang berkualiti sangat penting untuk meningkatkan aras serotonin antara pukul 10malam hingga 2 pagi. Aras serotonin yang tidak normal akan menyebabkan gangguan tidur, keletihan dan depresi.
4. Patuhi tabiat pemakanan yang sihat
5. Minum air yang cukup.
6. Makanan bijirin penuh dan banyakkan mengambil buah-buahan dan sayuran

Bagaimana Shaklee membantu anda untuk detox?
Saya bawakan jadual detox menggunakan suplemen Shaklee. Ianya mungkin berbeza bagi individu yang berbeza.

Shaklee menawarkan produk hebat yang boleh membantu anda lebih sihat melalui detox :

DTX Complex – Membantu hati yang sihat. Memberikan nutrisi yang diperlukan oleh hati untuk berfungsi dengan baik.

Herblax – Diformulakan untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut. Herblax juga mengandungi daun senna yang telah digunakan lebih 3,000 tahun sebagai julap semulajadi. Julap kimia yang kerap dipromosikan lazimnya menganggu tisu dan menarik cecair ke dalam usus untuk menolak najis.Tindakan ini boleh melemahkan organ, menyebabkan dehidrasi (kehilangan cecair tubuh) dan ketidakseimbangan bendalir tubuh.

Berbezanya Herblax, ia merangsang pengecutan dan pengenduran otot usus untuk mengeluarkan najis. 

Garlic Complex – Kebaikan bawang putih diakui sejak dahulu kala boleh menjadi penyembuh kepada jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit dan sebagai antibiotik. Walaubagaimanapun, bawang putih yang di makan atau suplemen bawang putih kerapkali kekurangan elemen Allicin yang merupakan komponen aktif terpenting untuk kebanyakan manfaatnya. Shaklee Garlic Complex menggunakan teknologi yang mengekalkan SEMUA kandungan Allicin dan hanya diaktifkan apabila suplemen dicerna.

Alfafa Complex – Terkenal sebagai “Father of all Foods”. Shaklee menawarkan alfafa pada kualiti premium yang ditanam tanpa pesticide, fungiside, bacterioside, hormon sintetik atau bahan kimia

Bagaimana mengatur jadual untuk suplemen ini? Bagaimana ianya boleh membantu anda? Hubungi saya atau pengedar Shaklee kesayangan anda untuk jadual eksklusif 🙂 Oh ya, sebelum stop, jom kita tengok testimoni dulu ya

Jika kita konsisten, hasilnya memang akan baik dan menakjubkan. Dapat cantik, langsing, itu adalah PLUS. Tapi, yang lebih penting, tubuh sihat, bersih dari toksin. Buat apa sayang duit, simpan toksin kan? Berbelanja sedikit untuk tubuh yang lebih sihat. 

Jika kita rasa kekal sihat itu mahal, sebenarnya pulih dari sakit itu lebih mahal & membebankan

Thanks for reading !

Gagal detox punca kegemukan, kurang subur dan depresi !
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge