Surijunior bermula sejak Januari 2011. Menjalankan bisnes pakaian & barangan kanak-kanak, dek keterujaan dengan kecomelan buatannya 😀 Ini adalah pertama kali saya menceburkan diri ke alam bisnes. Sungguh tinggi komiten yang diperlukan { Baru tahu 😛 }. Julai 2011, setelah mencuba suplemen asas Shaklee semasa menyusu dalam tempoh berpantang anak ke 4, saya teruja dengan kesannya lalu berniat untuk berkongsi kebaikan Shaklee dengan lebih ramai diluar sana, khususnya ibu-ibu.

Menguruskan 2 cabang biz (barangan kanak-kanak & Shaklee), juga bekerja sepenuh masa sebagai guru biologi GCE A-level di sebuah International School menyebabkan saya tak menang tangan. Akhirnya, dengan kemampuan dan pengalaman yang terbatas, saya terpaksa memilih untuk fokus kepada Shaklee dan meninggalkan bisnes barangan kanak-kanak :’( kerana saya sedar, tanpa FOKUS, Surijunior tak mungkin melangkah jauh.

LOGO AWAL SURIJUNIOR

 

Bertukar wajah setelah beberapa bulan. 😀

..akhirnya begini 😉

Beberapa bulan serius dengan Shaklee, saya telah mencapai income bulanan yang agak stabil, seterusnya mengambil keputusan untuk menjalankannya secara fulltime bermula Februari 2012. Stabilnya bisnes, membolehkan saya menyambung semula pengajian postgrad saya secara sepenuh masa. Alhamdulillah, home based biz Shaklee sungguh fleksibel. TANPA meeting mingguan atau bulanan, TANPA huru hara travel nak ambil stok, TAK PERLU meredah kesesakan lalulintas, memberikan keselesaan kepada saya menguruskan urusan harian, pelajaran, kerja dan anak-anak sambil berbisnes.

Bagaimana? Saya menjalankan Shaklee di Surijunior hampir 100% online bermula dari jual beli dengan pelanggan, restock barang, after sales consultation & coaching “anak-anak Shaklee”. Semuanya online dan ianya terbukti fleksibel & tidak membebankan saya, keluarga, pelanggan mahupun “anak-anak Shaklee”. Alhamdulillah dari Julai 2011 sehingga kini, dengan izin Allah, Surijunior telah mampu melahirkan Shaklee leaders yang telah stabil dengan income 4 angka dan 5 angka bulanan dari pelbagai negeri – Perlis, Pahang, Selangor, Kedah, Kelantan dan lain-lain. Kami juga mempunyai wakil jualan di setiap negeri di Malaysia 🙂 Dunia atas talian menafikan sempadan geografi. Percaya atau tidak, online approach sungguh mengujakan !

Alhamdulillah, sekarang kami telah mencapai pangkat Master Coordinator. Memilih Shaklee pada awalnya adalah kerana keyakinan saya terhadap kualiti produknya yang tinggi dan semulajadi dengan harga yang sangat berpatutan. Setelah mencuba, saya merasai kesannya. Setelah berkongsi, saya menikmati kemewahan ganjaran yang ditawarkan. Alhamdulillah..

Surijunior adalah perniagaan bersama kami sekeluarga. Terbina & tercipta kerana keperluan sekeluarga, Bertahan & berkembang dengan pengorbanan dan penat jerih kami sekeluarga. Mudah-mudahan usaha ini mendapat keberkatan Ilahi untuk kebaikan sekeluarga dan mengembangkannya ke ratusan malah ribuan entiti keluarga lain diluar sana. Ameen

Dengan kunci  PERCAYA, YAKIN, SABAR, USAHA, DOA & TAWAKKAL, menjana pendapatan 5 angka dari rumah bukan cerita dongeng.

Menyertai kami di Surijunior? Jom!

 

_________________________________________________________

Shaklee Independent Distributor ID 858239

sms.call.whatsapp. 019 262 2200 | farihah@surijunior.com |FB Surijunior